Sanovnik – Tumačenje snova

Sanovnik predstavlja , otkrivanje njihovih skrivenih značenja. Koji je smisao snova uopšte?

Od davnina se veruje da snovi imaju duboko značenje da je to način na koji naš podsvest pokušava da komunicira sa nama. Mož biti da oni nemaju nikakvu svrhu, da nastaju kao rezultat gubitka svesnosti usled uspavljivanja. Ipak, biti čovek znači tragati za objašnjenjima, te stoga postoji gomila teorija tome čemu snovi služe. Neki smatraju da služe za testiranje ideja; drugi da služe za integraciju i slaganje informacija; da nam omogućavaju da rešavamo probleme dok spavamo ili pak da se preko njih oslobađamo svih emocija koje su se nakupile nama u toku dana.

Svako od ovih tumačenja dotiče istinu šta su snovi u stvari, a najviše je na vama kakvo će oni značenje imati za vas. Zato pokušavate da tumačite snove i čitate sanovnik, potrudite se da se prisetite svog raspoloženja u snu. Da li ste bili mirni, uznemireni, opušteni, uplašeni? Šta je za vas predstavljao taj .

Da bi smo vam pomogli u tumačenju, prikupili smo veliki pojmova i njihovih značenja u snovima.

Teško je reći koji su to najčešći snovi međutim po nekim procenama 10 najčešćih snova su: bebe, , , , , , , voljene osobe, snovi sa erotskom konotacijom, te snovi vezani za prijatelje i poznanike. Takođe prema uvidu u podatke našeg sanovnika na engleskom jeziku, najčešći snovi se razlikuju od zemlje do zemlje kao i od etničke pripadnosti sanjača.

Preporuka

Svaki san koji ste sanjali, a da ima veze sa događajima koji su se desili u prethodnih par dana ne treba tumačiti jer nema nikakvo značenje. Naime, ako ste recimo bili na visini i uplašili ste se, a zatim sanjate visinu ili propadanja, taj san je posledica tog doživljaja. Tumačimo samo snove koji nemaju neku pozadinu ili utvrdu u stvarnosti.

Snovi

Snovi nisu pokušaji da se prikriju naša prava osećanja iz budnog uma, već su u nesvesno. Oni služe da vode budnu ličnost da postigne svoju celovitost i ponudi rešenja za probleme sa kojima se osoba suočava u svom budnom životu govorio je Jung.

Snovi se uglavnom teško pamte, ali kada nam neki san ostane upečatljiv, obično se zapitamo šta je značio. Mada nema jasnih odgovora na mnoga pitanja , neki stručnjaci za tumačenje snova su pokušali da nam pojasne šta se zapravo dešava kada uveče sklopimo i kako da protumačimo snove kada se ujutru probudimo.